Keramiekatelier

Kunstgalerie

Hennie Waalwijk

Ruud Bergkotte

Twee pottenbakkers, ontelbare mogelijkheden

Onze galerie is sinds 1981 gevestigd in een voormalige broodbakkerij aan de Zeeweg in Rockanje en ons motto is al die jaren:

Kunst, Cultuur en Ambacht.

Een breed kader dus, waarbinnen het mogelijk is uiteenlopende exposities te organiseren:
schilderkunst, beeldhouwkunst, glaskunst, handgemaakte kleding, historische voorwerpen,
voorwerpen uit vreemde culturen enzovoort.

Exposities

Blik in galerie Kunstwerk


In onze galerie met een oppervlakte van 60 mē tonen wij u een keur van onze eigen producten met daartussen een aantal malen per jaar werk van andere exposanten.

Kunstwerk Blik in galerie
Naast de kunstenaars en kunstambachtlieden, die bij "Contact "& Links" worden genoemd, vermelden wij hier nog een klein aantal andere kunstenaars die wij de afgelopen jaren in onze galerie welkom mochten heten:
De beeldend kunstenaar Fitrajaja Nusananta uit Leiden, de kunstschilder/gobelinweefster: Marianne Benkö uit Den Haag, de kunstschilders: Aquarius uit Rockanje, Christoph Aussems uit Rotterdam, A.Boers uit Krimpen aan den IJssel, Hans Dolieslager uit Goedereede en Geert Overvliet uit Leidschendam.

En verder de schrijver, tekenaar en schilder Wim Hofman uit Vlissingen, de etser Tiny van der Sar uit 's Gravenzande, de hoedenmaakster Jacky Habet uit Schiedam, de meesterbinder: Hanneke Maassen uit Voorschoten en de kunstambachtslieden van Atelier De Vlinder die handbedrukte stoffen en kleding vervaardigen. Ontwerpers van tassen: Door Thomassen uit Rotterdam en Lieneke Mulder uit Amsterdam. De glas-in-lood-kunstenares Ans Barillé, Frankrijk en de fotografe Nathalie Hoogmoed uit Tinte.

We sluiten deze willekeurige opsomming af met de batikster Julei Muijsson uit Bodenkirchen, de gobelinweefster Carmen Milhous-Arendt uit Goes en de kunstschilder/illustratrice Helga Erritzo uit Denemarken en Jet Boeke uit Amsterdam: de ontwerpster van de gezellige rode kater Dikkie Dik uit het tv-programma Sesamstraat!

Demonstratie pottenbakken

Pottenbakker

In het atelier dat aan de galerie grenst kunt u op een zondagsmiddag kijken hoe wij onze vazen en schalen draaien. Daarbij vertellen wij het een en ander over ons beroep en de geschiedenis daarvan.

Rockanje en omgeving

Natuurfoto

In de omgeving kun je heerlijk wandelen. Voor sommige gebieden is echter een dagkaart of het lidmaatschap van een vereniging als Natuurmonumenten of het Zuid-Hollandse Landschap verplicht.

Rockanje is al van ver voor de tweede wereldoorlog een veel bezochte badplaats. Bij het zuiderstrand vindt u ruime parkeerplaatsen.

Natuurmonumenten De vereniging geeft prachtige kaarten uit en het is voor leden mogelijk om een wandelingen te downloaden via de website van NM: www.natuurmonumenten.nl

Zuid-Hollands Landschap Leden van andere "Provinciale Landschappen" hebben ook vrij toegang tot de natuurgebieden van het ZHL. Het Bezoekerscentrum Tenellaplas is gevestigd aan de Duinstraat 12a in Rockanje. Neem ook een kijkje op de website www.zuidhollandslandschap.nl van het ZHL

Natuurlijk Voorne-Putten De Vereniging voor plattelandsvernieuwing Natuurlijk Voorne-Putten!! Doelstelling: behouden en versterken van het karakteristieke agrarische cultuurlandschap. Zij geeft een mooie kaart uit van Voorne en Putten met veel informatie over kleinschalig toerisme. De website van de vereniging: www.natuurlijkvoorneputten.nl

VVV Middelharnis Voor informatie over Rockanje en omgeving kunt u de website van deze VVV bekijken: www.zuid-hollandse-eilanden.nl/vvvmiddelharnis.html"

Even uitblazen

Kopje koffie?

Lekker door de duinen of langs het strand gewandeld.....? In onze galerie staan altijd koffie, thee of chocolademelk klaar.